ISPARTA / GELENDOST - Gelendost Şehit Atilla Şener İlkokulu

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarı tatili öncesindeki haftayı "Dönem Sonu Faaliyetler Haftası" olarak belirlemesi dolayısıyla okulumuzda yapılan planlama çerçevesinde birçok etkinlik düzenlenmiştir. Bu etkinlikler ile amaç öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturma, milli,manevi,ahlaki ve kültürel değerleri kazandırma, bunun yanında bilimsel,sanatsal, soyal, kültürel,sportif faaliyetler ile kendilerini geliştirme, ayrıca sorumluluk üstlenme, ürün ortaya koyma, yeni başarı hikayeleri yazma, çevre ve doğaya karşı duyarlı olma gibi kazanımlar hedeflenmiştir. Bu kapsamda okulumuz son haftası hem ilkokul hem ortaokul öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte "Sevdiğini, Paylaş, Yeteneğini Göster, Kermes, Turnuva, Bilgi Yarışmaları, Oyun Saati, Film Saati, Komedi Saati, Kitap Okuma Saati, Yarıyıl Etkinlikleri vb." birçok faaliyet yapılmıştır. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu bir yarıyıl tatili dileriz.

BİLİNÇLİ İNTERNET KULLANIMI

Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı

İnternette bilmeden, başını-sonunu hesap etmeden yapılan şeylerden genellikle zarar görülür. Denilebilir ki bilince giden yol; öğrenmekten, düşünmekten, sorgulamaktan ve farkında olmaktan geçer.

• İnterneti kullanırken aynı zamanda kendimizi ve içinde bulunduğumuz durumları sorgulayabiliyor muyuz?
  • İnternette yaptıklarımızın kendimize, ailemize ve diğer kullanıcılara ne gibi yansımalarının olacağını biliyor muyuz?
  • İnterneti doğru, faydalı ve ahlaki davranışlar çerçevesinde mi yoksa kötüye mi kullanıyoruz?

Bilinçli bir internet kullanımı için bütün bu soruların cevaplarını düşünmek kullanıcılar için yol gösterici olacaktır.

• Yorum yaparken dikkatli olun.
  • İnsanları küçük düşürecek tavır ve davranışlardan kaçının.
  • İletişim kurarken saygılı üslup benimseyin.
  • Saldırgan bir tavır sergilemeyin.
  • Kimseye sizinle aynı fikirde olmadığı için hakaret etmeyin.
  • Kullandığınız platformun kullanım şartlarını ihlal etmeyin.
  • Ruh halinizi yansıtan iletiler paylaşmaktan uzak durun.
  • Siyaset, din, terör, cinsellik gibi konularda yorum yaparken dikkatli olun.
  • Paylaşılan içeriklere dikkatli, şüpheci ve sorgulayıcı yaklaşın.

Sosyal Medyada Bizi Bekleyen Riskler!

Neler Yapılabilir?

Bilinçli internet kullanımı ve güvenli bir internet ortamı için biz neler yapabiliriz?

Yazılı ve görsel medyaya da büyük görevler düşüyor. Bilinçli ve insan haklarına önem verilen bir internet kullanımının ön plana çıkarılması konusunda görsel ve yazılı medyada farkındalık oluşturacak yazılar, haberler yayınlamalıdır. Site erişim engelleme kararları eleştirilebilir, eleştiri kadar bunun neden öyle olduğunu da ortaya koymak önemlidir.